Wandelspeurtocht SVG in Den Bosch

Op zaterdag 7 april heeft er een wandelspeurtocht in het oude centrum van Den Bosch plaatsgevonden. De speurtocht werd vanwege de komst van de Rode Kruis vrijwilligers bij onze vereniging georganiseerd. De vrijwilligers van het Rode Kruis helpen al tientallen jaren onze sporters met het aan- en uitkleden bij het zwemmen op de woensdagavond. Wij als SVG zijn ontzettend blij dat de vrijwilligers van het Rode Kruis de overstap wilden maken naar onze vereniging.

Vanwege dit heugelijke feit werd er een speurtocht in Den Bosch georganiseerd waarbij zowel voormalige Rode Kruis vrijwilligers (en dus kersverse SVG-vrijwilligers) als SVG vrijwilligers aanwezig waren. We begonnen bij het Bolwerk met een kopje koffie en Bossche bol. Het Bolwerk is gebouwd op een plek waar vroeger een oude stadspoort en stadsmuur was. Tijdens de bouw van het Bolwerk zijn archeologische vondsten gedaan. We kregen informatie over de huizen, met hun bijbehorende beerputten, die tegen de voormalige stadsmuur waren gebouwd. Hierna was het tijd voor de wandel/speurtocht en gingen we in drie groepjes uiteen.

Het was een gemêleerd gezelschap met veel kennis over Den Bosch. Dat was ook wel nodig gezien het feit dat de speurtocht vragen behelsde als “Wat betekent Op uwe ponteneur staan?” of “Wat betekent Meepesant?”. In totaal moesten er 30 vragen beantwoord worden. Uiteindelijk bleek het groepje van Helmi van Hirtum, Elbert de Veer, Henk Spinhof en Bart Waanders de vragen het meest succesvol beantwoord te hebben. Toch wel opvallend aangezien zich in de overige groepjes echte Bosschenaren bevonden.

Na de speurtocht werd er verzameld in het Grand Café Silva aan de Parade. Hier werd nog een drankje genuttigd alvorens men huiswaarts ging.

Het was een gezellige dag!