Marij van Bokhoven ontvangt de koninklijke onderscheiding uit de handen van de burgemeester Jan Hamming van de gemeente Leusden

Marij van Bokhoven koninklijk onderscheiden!

Marij van Bokhoven heeft afgelopen vrijdag in haar woonplaats Elshout van de burgemeester van de gemeente Heusden, Jan Hamming, een koninklijke onderscheiding ontvangen voor haar vrijwilligerswerk bij de SVG, het Elshouts Akkoordje en de Th.J. Rijkenschool. Zij is nu Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Joep van den Akker, oud-voorzitter van de SVG, heeft de koninklijke onderscheiding van Marij aangevraagd. Uit zijn aanvraag blijkt dat zij ontzettend veel voor de vereniging als vrijwilliger heeft gedaan, zowel als begeleider als bestuurslid. Joep van den Akker over Marij:

“Marij van Bokhoven, zelf gehandicapt (zij mist haar beide armen), is al sedert 1974 lid van de ‘vereniging Sport voor Gehandicapten ’s-Hertogenbosch e.o.’ (SVG). Een vereniging met in haar hoogtij dagen ca. 200 leden en 7 sportafdelingen.  Als lid van de vereniging zette zij zich al snel in voor de begeleiding bij het zwemmen en de zwemlessen voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

In november 1995 is Marij toegetreden tot het bestuur van de vereniging. Binnen het bestuur was Marij gedurende 18 jaren belast  met de secretariele ondersteuning van de penningmeester en secretaris. In deze rol verzorgde zij zeer accuraat de ledenadministratie. Was het verenigingscontact voor de leden en diverse instanties en organisaties. In deze rol was zij ook het relatiecontact met de diverse sportbonden waar de vereniging bij aangesloten is. Daarnaast was zij in het bestuur het contact voor de sportafdelingen ‘Boccia’ en ‘Sport en Spel’ in de sporthal ‘De Schutskamp’ te ’s-Hertogenbosch.

Vanaf 2004 tot 2013 begeleide zij in het Sportiom te ’s-Hertogenbosch om de 2 weken leden van de vereniging bij de afdeling zwemmen. Ook is zij enkele jaren geleden gedurende de periode van een half jaar als begeleidster ingevallen bij de afdeling ‘Sport en Spel’ in de Schutskamp. Ook viel zij regelmatig in bij deze sportafdeling bij afwezigheid of ziekte van een van de begeleiders.

Na de beëindiging van haar bestuurdersrol, in november 2013, is Marij actief gebleven als vrijwilliger binnen de vereniging en kan men nog steeds op haar rekenen als invalster bij de afdelingen ‘Zwemmen’ en ‘Sport en Spel’”

Namens de SVG willen wij Marij van Bokhoven van harte feliciteren met haar onderscheiding! Niet in de laatste plaats omdat zij zich al jarenlang belangeloos inzet voor onze vereniging!