Het Rode Kruis zoekt vrijwilligers

Zwemmen kan door mensen met alle soorten beperkingen en chronische aandoeningen worden beoefend. Het effect van de opwaartse druk in het water biedt ook aan mensen met een zware handicap mogelijkheden om zich “onbelast te bewegen” in het water. Zwemmen is een gezonde sport. Goed voor de conditie door de in spanning, maar zorgt ook voor de nodige ontspanning.

G E Z O C H T

Helpende handen voor de zwemmers!

Een belangrijke schakel in het succesvolle zwemmen zijn de vrijwilligers van het Nederlandse Rode kruis. Tijdens het zwemmen op de woensdagavond zijn deze helpende handen aanwezig om waar nodig, te helpen bij het uit- en aankleden van de zwemmers en het begeleiden naar het zwembad. In het water staan de vrijwilligers van de SVG klaar om de zwembegeleiding over te nemen. Maar als je wilt mag je zelf ook mee het water in.

Wie zoeken we:

Mannen en vrouwen die het leuk vinden om met mensen om te gaan.

Die mensen met een fysieke beperking willen helpen bij het aan- en uitkleden en het begeleiden naar het water.

Die in de periode van september tot juli, een of meerdere woensdagavonden per maand, van circa 19.30 tot 22.00 uur beschikbaar kunnen zijn.

Wat we bieden:

– Een gezellige groep vrijwilligers van diverse leeftijden.

– Vrijwilligerscontract inclusief een vrijwilligers verzekering.

– Parkeerpas voor het parkeerterrein Sportiom – Cursus of training.

– Inwerkprogramma.

– Vergoeding van gemaakte kosten.

– Zondagochtend één uur vrij zwemmen met familie in het doelgroepen- en wedstrijdbad van het Sportiom.

Als het bovenstaande je aanspreekt, neem dat vrijblijvend contact met ons op. We maken dan een vrijblijvende afspraak op woensdagavond zodat je een goed beeld krijgt van het vrijwilligerswerk, de vrijwilligers en de zwemmers.

Het Nederlandse Rode Kruis afdeling ’s-Hertogenbosch e.o. Oude Dieze 12

5211 KV ’s-Hertogenbosch

Telefoon 073-6132879

Email: info@rodekruisdenbosch.nl

Kantoortijden: maandag t/m vrijdag 9.30-12.00 uur Of Henk Spinhof, Ben van Oss vrijwilligersmanagement vrijwilligersmanagement@rodekruisdenbosch.org www.rodekruisdenbosch.org