Vrijwilligers voor het Boccia gezocht!

De vereniging Sport voor Gehandicapten(SVG) biedt de sport Boccia aan. Boccia is een sport die op jeu des boules lijkt. Het bijzondere aan Boccia is dat het beoefend kan worden door mensen met een zware beperking. (voor meer info: zie Boccia)

Op dinsdagavond tussen 19.00 en 20.30 wordt er in de Schutskamp in Den Bosch fanatiek getraind door onze Boccia leden. Onze leden kunnen echter wel wat ondersteuning gebruiken van vrijwilligers.

Het gaat dan om het begeleiden van het spel. Bijvoorbeeld het klaarzetten van materiaal of het fungeren als scheidsrechter.

Wat krijgt u er voor terug?

  • Een gezellige groep vrijwilligers van diverse leeftijden
  • Vrijwilligerscontract inclusief een vrijwilligers verzekering
  • Zondagochtend één uur vrij zwemmen met familie in het doelgroepen- en wedstrijdbad van het Sportiom

Als het bovenstaande je aanspreekt, neem dat vrijblijvend contact met ons op. We maken dan een vrijblijvende afspraak op dinsdagavond zodat je een goed beeld krijgt van het vrijwilligerswerk, de vrijwilligers en de Boccia-spelers.

Contact:

Tel: 06-10641657
Mail: info@sportvoorgehandicapten.nl

Helpende handen bij het aan- en uitkleden van de zwemmers en het begeleiden van de zwemmers naar het zwembad en kleedkamer

Helpende handen voor zwemmershelper

Zwemmen kan door mensen met alle soorten beperkingen en chronische aandoeningen worden beoefend. Het effect van de opwaartse druk in het water biedt ook aan mensen met een zware handicap mogelijkheden om zich ‘onbelast te bewegen’ in het water. Zwemmen is een gezonde sport. Goed voor de conditie door de inspanning, maar zorgt ook voor de nodige ontspanning.

Zwemmen doe je voor het plezier en voor de prestatie.

Wat doen de Rode Kruis vrijwilligers

Een belangrijke schakel in het succesvolle zwemmen zijn de vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis.
Tijdens het zwemmen op de woensdagavond zijn deze helpende handen aanwezig om, waar nodig, te helpen bij het omkleden van de zwemmers en te begeleiden naar het zwembad. In het water staan de vrijwilligers van de SVG klaar om de zwembegeleiding over te nemen.

Wie we zoeken:

Mannen & vrouwen die het leuk vinden om met mensen om te gaan. Die mensen met een fysieke beperking willen helpen, bij het omkleden en te begeleiden naar het zwembad.

Wanneer:
Van september tot juli, een of meerdere woensdagavonden per maand, van circa 19.30 tot 21.45 uur.

Wat we bieden:

Een gezellige groep vrijwilligers, jong & oud(er); Vrijwilligerscontract, inclusief vrijwilligersverzekering; Parkeerpas Sportiomterrein. Zondagochtend kun je met de SVG, één uur vrij zwemmen met familie, in het doelgroepen bad van Sportiom. Indien het bovenstaande je aanspreekt, neem dan contact met ons op. We maken dan een vrijblijvende afspraak op woensdagavond, zodat je een goed beeld krijgt van het vrijwilligerswerk, de vrijwilligers en de zwemmers.

AanmeldenPrint

Het Nederlandse Rode Kruis Afdeling ´s-Hertogenbosch e.o.
Oude Dieze 12, 5211 KV ‘s-Hertogenbosch
Tel. 073-6132879 (tussen 9.00 en 14.00 u)
info@rodekruisdenbosch.nl

Vrijwilligers die in het zwembad de zwemmers helpen

Recreatief zwemmenHelpende handen voor in het zwembad

Tijdens de woensdagavond help je de zwemmers met het zwemmen/bewegen in het zwembad.

Wie we zoeken?

Mannen & vrouwen die het leuk vinden om met mensen om te gaan. Die mensen met een fysieke beperking willen helpen in het water.

Wanneer:
Van september tot juli, een of meerdere woensdagavonden per maand, van circa 19.30 tot 21.45 uur.

Wat we bieden?

Een leuk gezellige team van vrijwilligers. De mogelijkheid om zondagochtend van 09.00 tot 10.00 te zwemmen in het Sportiom met familie. Vrijwilligerscontract, inclusief vrijwilligersverzekering en een parkeerpas Sportiomterrein.

Aanmelden

Tel: 06-10641657
Mail: info@sportvoorgehandicapten.nl